joi, 3 mai 2012

Evocarea Religiei


  Religia si regulile ei ne-a trecut prin razboi , ne-a trecut prin durere si a creeat lumea de acum.
  Desi religia este o parte foarte importanta a finite umane,dar tot o data nu indispensibila . Religia consta defapt in niste reguli . Reguli ale bunelor maniere ca sa le spun asa , un mod de viata . Totusi nu trebuie sa te increzi in fiecare cuvant din biblie , fiecare cuvat scris si tradus de sute de ori . Acele 10 porunci (reguli) sunt in fiinta omului . Rare ori esti tentat sa le incalci si chiar daca le incalci exista doar pedepse pamantesti si in nici un caz nu cred in asa-zisa “judecata de apoi”.
   Sa o luam logic . De ce Dumnezeu ar vrea sa te pedepseasca de 2 ori? Din iubire? Sau esti pedepsit doar in viata “pamanteasca”?
   Si totusi religia isi da singura peste nas. Prin porunca care spune sa nu ucizi. Cate razboaie au fost purtate doar “in numele Domnului” cate vieti nevinovate au luat sfarsit in aceste razboaie inutile?
“Pamantenii” parca erau credinciosi ,dar defapt, nu suntem decat o hoarda de animale conduse doar de instinctele primare si cel mai puternic instinct este “instinctul de supravietuire”.
   Repet religia nu trebuie urmata pas cu pas,religia nu tine nici de iubirea fata de Dumnezeu nici de respectarea bibliei .Religia tine de ce simti  si tot o data acest sfat se aplica si credintei.